26.10.08

samtidsmusikkrevy - skumma gir bort billetter

ny musikk fyller 70 år og feirer i den anledning den norske samtidsmusikken med en revy for å oppsummere. sakset fra presseskrivet:

Første akt tar for seg den historiske perioden fra stiftelsen i 1938 til 1961- året hvor Nam June Paik skapte skandale på Kunst- og Håndverksskolen. I denne akten vil vi også få servert ”Arnenordheimmedlemskapssøknadsfarse” – en samtidsmusikkbasert krimfarse om den dagen i 1956 da Arne Nordheim tok toget fra Larvik for å søke om medlemsskap i Ny Musikk. I denne akten ønsker revyens skapere å tematisere modernismen som fest med stil og verdighet.

I annen akt tematiserer revyen perioden fra 1961 – 2009. En mye mindre festlig periode i den norske samtidsmusikkens historie. Her blir det problematiserende seminarer, allegoriske spill for barnesangere om post-modernismens inntog, hyllest til kritikeren Ståle Wikshåland, fjernsynsintervju med komponisten Eyvind Solaas og et nytt oratorium av en lovende student ved NMHs komposisjonsstudium.


videokunstner bodil furu og komponist trond reinholdtsen kommer til oss i skumma kultur fredag 1/11, og vi vil i den anledning gi bort 2x2 billetter til de av dere som kommer best ut av følgende knipe:

hva sa den ene samtidsmusikeren til den andre da de gikk over gata? (gata er slemdalsveien - de gikk fra norges musikkhøgskole til majorstua t-banestasjon.)

det finnes - som i samtidsmusikken - trolig mange svar på dette. send ditt forslag til skumma@radionova.no innen 1/11 kl. 10:30.

revyen går på chat noir, tirsdag 4/11 kl. 19:30. kun denne kvelden!