10.11.08

retting om obamaen utsendt fra skumma-redaksjonen har oppholdt seg i eksil den siste uka, nærmere bestemt i et litt gammeldags hus ved fjord og fjell i ei vik på møre, og uten tv og internett har hele dekninga av obama-valget vært kanalisert gjennom radiomediet, på kjæreste vis altså, men med en viss mangel på tilsig av mangfold i kildematerialet, det må sies. så tilgi henne om hun nå buser ut med old news og for lengst oppklart grums fra mediekommentarenes obama-epitet, men unnskyld meg, det virker ikke sånn.

mccain poengterte det i talen sin. og den politiske kommentatoren på nrk alltid nyheter som var tidligst oppe den morgenen obama holdt seierstalen poengterte det. og rekken av gratulanter i det følgende. jens, jonas, etc. etc. etc.
vi har fått verdens første svarte amerikanske president, sier dem, og så legger de til at dette i seg selv er en verdensbegivenhet.
den eksilerte mediekonsumenten fra skumma-redaksjonen (som (for ordens skyld) jubler over seieren!!) sier: ah bon? 
er ikke barack obama vitterlig mulatt? 
altså fifty-fifty?
han bærer tross alt den hvites og den svartes genetikk, i ett og samme kroppssystem. selv syns jeg det er ganske vakkert, ikke noe å kamuflere bak unyansert språkbruk. 
obama har hvit mor og svart far, er han ikke da like mye hvit som han er svart? hallo, verden?

jeg tror ikke denne saken vil bli fulgt opp i skumma kulturs kommende sendinger, men man skal for så vidt aldri si aldri. 
takk for oppmerksomheten.