12.11.08

ghost mice

vi har oppdaget et nytt band! (mon tro om je suis animal kan ha stjålet coverart'en sin herifra??)
ghost mice er chris johnston (aka chris clavin) og hanna jones, straight out of bloomington, indiana. etter å ha spilt i ymse pop-punk band på nittitallet, besluttet de to i 2003 å starte et 100% akustisk folkpunk band - ghost mice. besetningen ble akustisk gitar og fiolin, samt deres egne stemmer - så langt de bærer - for bandet nekter å synge gjennom mikrofon!

ghost mice er et slikt band som eksisterer litt på siden av musikkscenen ellers, men som fra første lytt føles som dine gode venner. når de reiser på turne haiker de hele veien og bor hos velvillige medmennesker, noe som gjør turnedatoer ganske omtrentlige. men hva gjør vel det når de kan spille hvor som, helst når som helst (i din bakgård f.eks.)?

"you can't get lost if you've got no place to go"
etter en europaturne lagde bandet plata europe, med en låt for hvert land de besøkte (samt den engelske kanal og irskesjøen). albumet framstår som et aldri så lite ideologisk manifest. i et språk befriende fritt for metaforer forteller ghost mice om det å være våt på bena, samt alle de forskjellige menneskene de møtte på veien. og tro det eller ei, det bor mange fine folk i europa. for som wikipedia sier:"ghost mice's lyrics mostly involve trying to hold on to a positive outlook on life in the midst of fear and depression".
ghost mice gjør lykkelig.

min favorittlåt er the devil and my family.
platene kjøpes på konsert, eventuelt direkte fra det aktuelle plateselskapet - som regel plan-it-x records.
får du tips om at ghost mice skal spille her i byen bør du absolutt gå.