24.9.08

mere alternativ barnemusikk!

Som lovet kommer her noen tips om litt annerledes barnemusikk.
Disse var med i innslaget:

The Laughing Policeman:
Skrevet av Charles "Jolly" Penrose i 1937. I min bok kanskje verdens festligste barnesang.
Man finner mange varianter på youtube, versjonen her hadde jeg på kassett da jeg var liten. Så naturliugvis er den best.
http://www.youtube.com/watch?v=U9u5zqKvC7E

See You On the Moon:

På denne samleplata kan man høre nordamerikanske indiefavoritter fremføre barnesanger. Medvirkende er bl.a. Sufjan Stevens, Broken Social Scene, Great Lake Swimmers, Alan Sparhawk fra Low og Rosie Thomas.
Og husk: Be kind to people with lice!
http://www.myspace.com/seeyouonthemoon

Blårollinger

Blårollinger er et konsertkonsept som inntar Parkteateret annenhver søndag. Passer for barn fra 4-94 år. Dette er stedet der du både kan høre Lars-Lillo spille Jeg vil ha en liten hund og mer lydkunstorienterte innslag. Maja Ratjke skal visstnok ha skremt vannet av samtlige tilskuere med et theremin-akkompagnert skyggespill første gang hun opptrådte der.
Blårollingersjef Henrik Mehr anbefaler Eldbjørg Raknes. Blårollinger har også gitt ut plate.
http://www.myspace.com/eldbjorgraknes
http://www.blårollinger.no/

Kimya Dawson - I Like Giants:

Dette tidligere Moldy Peaches-medlemmet slapp nylig barneplata Alphabutt. Låta vi brukte i innslaget er hentet fra hennes forrige utgivelse Remember That I Love You, som igrunn er en fryktelig fin freak?-folkplate. Låta Underground fra samme skive er kanskje den fineste sangen jeg har hørt så langt i år. Dette er infantile saker og veldig fint.
www.myspace.com/kimyadawson

Ting jeg dessverre ikke fikk med i innslaget:

Songs For the Young At Heart:

En fantastisk liten sak i all hovedsak laget av Stuart Staples og Dave Boulter fra gruppa Tindersticks, med litt hjelp fra venner som Jarvis Cocker (Pulp), Kurt Wagner (Lambchop), Robert Forster (Go-Betweens) og Bonnie Prince Billy. Songs for the young at heart er en litt nostalgisk, sørgmodig affære som spinner seg rundt den engelske barnesangskatten og mytologien rundt den gamle feriebyen Blackpool med dens markeder og tivolier. Her kan man høre gamle engelske barneklassikere som Morningtown Ride av The Seekers i nye versjoner, i tillegg til noen tøffe fortellinger. Nysende esler, sukkerspinn og Døden er allstedsnærværende. Jarvis Cocker leser historien om lille Albert som blir spist av løven i dyreparken, og det spennende rettslige etterspillet.
Fysisk format anbefales, for coveret er formet som en bok. Med både bilder og tekst fungerer den på opptil to litterære nivåer. Boka er dessuten nyttig å konsultere om du skulle ha trøbbel med Jarvis sosiolekt.
Sjekk: http://www.myspace.com/songsfortheyoungatheart

Brøderna Lindgren:

Brøderna Lindgren er "vuxen barnmusikk". Brødrene Mathias og Andreas Lindgren står for musikken, mens svenske favoritter som Ebbot Lundberg og Asha Ali synger. Dette er ganske naive tekster oppå kul musikk.
www.myspace.com/brodarnelindgren

Hmm. Tror ikke jeg har glemt noen da.
Håper det faller i smak!