25.9.08

lar sansene avgjøre

sio-kaffebarene har, som man kan lese i denne ukas universitas, gått over til å selge evergood dark roast som dagens kaffe ved sine utsalg - uten å senke prisene på det som tidligere var mer annerkjente blandinger og single origins.

som artikkelen til universitas er inne på, spekulerer mange på om det er rent økonomiske motiver bak dette. evergoods kaffe er til salgs i dagligvarebutikkene til 20 kroner, mens tidligere brukte dagens drar seg opp mot femtilappen eller mer i kaffeutsalgene. men er det noen forskjell?

i fredagens utgave av skumma kultur kommer blant annet regjerende norgesmester i baristakunst, chris kolbu, og sammen med meningmannen skal vi ved hjelp av blindtesting finne ut om kvalitetsbevisste studenter holdes for narr - eller om kaffe er kaffe - som menigmannen har en tendens til å si.


kan det virkelig være sant, som plakaten hevder, at en så rimelig kaffe består av de beste kaffebønnene det går an å få tak i? og hvordan smaker evergood's (sic) sjel?